nyák alkatrész980

alkatrész beültetés

SMD beültetés

21. század legfontosabb, legmeghatározóbb technikája az elektronikai iparban, az Smd beültetés. A termékek többsége ezzel a technológiával készül a gyorsabb gyárthatóság érdekében. SMD beültetést végzünk kézi beültetéssel és gépi beültetéssel egyaránt, a felmerülő igények szerint. Bizonyos esetekben a kézi és gépi SMD beültetést együtt, vegyítve végezzük, ha technológia ezt kívánja.

A Cl-Pro Automatic Kft. vállalja az elektronikai gyártás keretein belül fellelhető összes tokozású SMD(felület szerelt technológia) és THT (furaton át szerelt technológia) alkatrész beültetését.

Az Smd beültetés, a megfelelő gyártástechnológia megválasztásával kezdődik. Széria gyártásnál, valamint finom rajzolatú(QFN, BGA), kis méretű(0603, 0402) fine pitch alkatrészek használata esetén, elengedhetetlen a pasztamaszk (Stencil) használata. Amennyiben nem rendelkezik pasztamaszkkal, úgy partnereink révén tudunk segíteni a gyártás technológiához legjobban illő eszköz kiválasztásában.

Ha rendelkezik pasztamaszkkal, akkor azt használva tudjuk elvégezni a gyártást.

Kis darabszám, illetve nagyobb (0805<) alkatrészek használata esetén vállaljuk a nyáklapok kézi diszpenzer általi pasztázását is.

Kézi beültetés

Az egyre fejlődő SMD beültetés technikája mellett kiemelten fontos szerepe van még napjainkban is a furaton át szerelt (THT) alkatrészek beültetésének. Vannak az Elektronika gyártásnak olyan eszközei, ahol nem jelent költség hatékony megoldást a termék SMD beültető automata általi beültetése, illetve az SMD technika nyújtotta helymegtakarítás nem cél.

Cégünknél az elektronika gyártás területén, a kézi összeszerelés épp úgy fontos, mint az SMD beültetés. A furaton át szerelt elektronikai gyártásban egyaránt alkalmazzuk az ólmos, valamint az ólommentes forraszanyagokat, amennyiben a megrendelő, valamint az általa képviselt gyártási technológia ezt kívánja.

Az elektronikai gyártás minden periódusában kiemelt odafigyelés mellett végezzük munkánkat.

nyák zöld300